Bülbül Yuvası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Bülbül Yuvası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Bülbül Yuvası

    Reklam



    Bülbül Yuvası

    Forum Alev

    Bülbül Yuvası (6 Kişilik)

    Malzemeler:
    Hamur İçin
    2 Adet Yumurta
    1 Çay Bardağı Süt
    1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
    Yarım Çay Bardağı Su
    Alabildiğince Un
    Bir Tutam Tuz
    Üzerine dökmek için:
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    200 gr Margarin
    Şerbeti için:
    Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
    3.5 Su Bardağı Su
    1/4 Limon
    İçi için:
    150 gr Ceviz İçi
    Açmak İçin
    1 Paket Nişasta
    1 Su Bardagı Un





    HAZIRLANIŞI :
    Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
    Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
    Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.
    Not:Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.





  2. 2
    deli kızz
    Yeni Üye

    --->: Bülbül Yuvası

    Reklam



    paylaşım için teşekkürler.görüntü süper umarım tadıda öledir.







  3. 3
    sagocu_kız
    Bayan Üye


    İsmide, kendiside güzel olan tatlılarımızdan... :)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi