Dondurmalar(sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Dondurmalar(sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    dogu_kan
    Üye
    Reklam

    Dondurmalar(sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

    Reklam



    Dondurmalar(sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

    Forum Alev
    Ev yapımı dondurma

    Sıcak havalarda dondurma ile serinlemek ayrı bir keyif veriyor. Dondurmayı evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. En fazla yarım saatlik vaktinizi alır. Üstelik deneyimli olmanız da gerekmiyor. Sadece tarifi harfiyen uygulamanız yeterli. Haydi mutfağa!





    Vanilyalı dondurma
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 25 dk
    Malzemeler:


    2 su bardağı süt

    1 tatlı kaşığı vanilya

    4 yumurta sarısı

    1 su bardağı tozşeker

    200 gr süt kreması

    Hazırlanışı:
    * 2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.

    * Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.

    * Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.

    * Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.

    * 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.

    * Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.

    * Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: dondurmalar(sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

    Reklam



    Dondurmalar - Enfes Dondurma YapımLarı








  3. 3
    gece_perisi
    Bayan Üye
    bugünlerde pek yenmez dondurma yedim bi kez ertesi gün boğazlar şiş:)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi