Krokantlı pasta

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Krokantlı pasta ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NesriN
    Usta Üye
    Reklam

    Krokantlı pasta

    Reklam



    Krokantlı pasta

    Forum Alev
    MALZEMELER:
    • 30 Adet Kakaolu Petibör Bisküvi
    • 1 Paket Krem Şanti
    • Su Bardağı Soğuk süt1 Adet Fındık Aromalı Nescafe Üçübirarada
    • 1 Su Bardağı Damla Çikolata
    • Krakon için Malzeme:
    • 5 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
    • Yağlı pişirme kağıdı
    • Bisküvileri Islatmak İçin
    • 1,5 Su Bardağı Süt
    • Bir Paket Çikolara Sosu
    • Süslemek İçin Fındık ve Antepfıstığı
    HAZIRLANIŞI: Ön Hazırlık olarak krokan hazırlanır, 5 çorba kaşıgı şeker teflon tavada karamelleşinceye kadar karıştırarak eritilir. Şeker eriyince fındıklar eklenir, yağlı kağıt tezgaha yayılıe ve bu karışım üzerine dökülür soguması için bekletilir soğuyunca küçük parçalara bölünür. Krem şanti ve neskafe 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırılır krema hazırlanır. Bisküviler süte batırıp ıslatılır ve kare borcama bir kat dizilir, üzerine kremanın yarısı sürülür, krokanların yarısı eklenir ve damla çikolara serpiştirilir. Üzerine bir kat daha sütle ıslatılan bisküvi dizilir ve kalan krema üzerine yayılır. Çikolara sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır (yarım paket yeterli gelir) soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Fındık ve antepfıstıgıyla süsledikten sonra en az 5 saat buzdolabında bekletilir soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Krokantlı pasta

    Reklam



    Nescafe sevenler ve bu tadı pastada tadmak isteyenler işte şahane bir tarif krokantlı pasta lezzetiyle kokusuyla şaşırın ve sevdiklerinizi şaşırtın afiyet olsun







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi