Portakallı Ve Damla çikolatalı Köstebek Pasta

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Portakallı Ve Damla çikolatalı Köstebek Pasta ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Portakallı Ve Damla çikolatalı Köstebek Pasta

    Reklam



    Portakallı Ve Damla çikolatalı Köstebek Pasta

    Forum Alev
    PORTAKALLI VE DAMLA ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA

    portakalli-kostebek-pasta.jpg

    Malzemeler :
    Keki için :

    • 4 adet yumurta
    • 4 kahve fincan şeker
    • 4 kahve fincan un
    • 1 kahve fincanı su
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu

    Dolgu kreması :

    • 1 poşet krem şanti
    • 1 poşet creme ole
    • 500 ml. süt
    • 2 adet portakal
    • 1 su bardağı damla çikolata

    Üzeri için:

    • 1 poşet krem şanti
    • 1 su bardağı süt

    YAPILIŞI

    1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın. Suyu ve ayrı bir kapta elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Mikserin düşük ayarında çırpın.
    2. Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamda önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü ile keki pişirin.
    3. Diğer tarafta, krem şanti ve creme oleyi 500 ml. süt ile çırpın. Damla çikolatayı ve küp küp doğradığınız portakalı ekleyip dolaba kaldırın.
    4. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Kekin bir parçasını derin bir kasenin içine fazlalıklarını keserek yerleştirin. Dolaba kaldırdığınız kremayı kasede bulunan kekin üzerine doldurun. Kekin diğer kısmını üzerine gelecek biçimde kenarlardan fazlalıkları keserek üzerine koyun. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarınca servis tabağına ters çevirin.
    5. Üzerini 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şanti ile kaplayıp, rondodan geçirdiğiniz kekin kalan parçalarını üzerine serpiştirin.
    6. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
    7. Afiyet bal şeker olsun.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Portakallı Ve Damla çikolatalı Köstebek Pasta

    Reklam



    Görüntüsü muhteşem olan bu kek tarifini yapmak aslında çok zor değildir. Biraz uğraş gerektirse de görüntüsü ve yemesine değer olabileceği de görülecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi