Fındıklı şekerpare

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Fındıklı şekerpare ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Fındıklı şekerpare

    Reklam



    Fındıklı şekerpare

    Forum Alev
    findikli-sekerpare.jpg
    malzemeler:
    şekerpare için:
    1 paket margarin, oda sıcaklığında
    1 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı irmik
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    2 yumurta
    4 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu


    şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    yarım limonun suyu


    üzerlerine:
    fındık içi

    Şekerparelerin hazırlanması:
    1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

    3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Şerbetin hazırlanması:
    1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    2. Ateşten alıp ılıtın.

    3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

    4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: fındıklı şekerpare

    Reklam



    Eski olan tatlıların çok seviliyor olması ve küçüklüğümüzün tatlıları olduğu için unutulmamaktadır. Şekerpare bunlardan biri olup en güzel tatlılarımızdan biri olmaya adaydır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi