İrmikli Yoğurt Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden İrmikli Yoğurt Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İrmikli Yoğurt Tatlısı

    Reklam



    İrmikli Yoğurt Tatlısı

    Forum Alev
    İRMİKLİ YOĞURT TATLISI





    Malzemeler: 12 kişilik

    3 yumurta
    3 çay bardağı un
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı şeker
    2 paket kabartma tozu
    2 paket vanilya
    Hindistan cevizi
    1/2 su bardağı ceviz içi

    Şerbeti:

    4,5 Su bardağı su
    4,5 Su bardağı şeker
    1/2 tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı;

    Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
    Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
    Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
    180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
    Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
    Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
    Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
    Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

    Afiyet Olsun.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Irmikli Yoğurt Tatlısı

    Reklam



    Kekin doğru yapılması ile kekin kabarması yumuşak olması ve tat olarak kıvamında olması sağlanmış oluyor. İrmik ya da başka bir tarif fark etmez.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi