Kivi Jöleli Muhallebi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kivi Jöleli Muhallebi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Kivi Jöleli Muhallebi

    Reklam



    Kivi Jöleli Muhallebi

    Forum Alev
    malzemeler

    25 Su bardağı süt
    7 Tatlı kaşığı tozşeker
    15 Su bardağı su
    3 Tatlı kaşığı nişasta
    1 Tatlı kaşığı pirinç unu
    1 Paket vanilya
    Jöle için :
    4 Adet kivi
    Yarım su bardağı su
    3 Tatlı kaşığı tozşeker
    3 Tatlı kaşığı nişasta
    1 Yaprak jelatin
    Yarım su bardağı sıcak su

    Hazırlanışı
    Sütü tozşeker ile birlikte ocağa oturtun.
    Bir kaşıkla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.
    Diğer tarafta bir kasenin içinde nişasta pirinç ununu 1.5 su bardağı su ile karıştırıp pürüzsüz bir sıvı haline getirin.
    Ocaktaki kaynamaya başlayan sütün altını kısın ve nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ekleyip karıştırın.
    Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyin.
    Vanilyayı muhallebiye iyice karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
    Muhallebiyi kivili jöle için bir parmak boşluk kalacak şekilde boşaltın.
    Diğer tarafta yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak suyun içinde eritin.
    Yarım su bardağı su şeker nişastayı bir tencereye alıp ocağa koyun.
    Koyulaşmaya başladığında suda erittiğiniz jelatini de ekleyin.
    Pelte kıvamını aldığı zaman ocaktan indirin.
    Bu arada kivilerin kabuklarını soyup rendeleyin.
    Soğumaya bıraktığınız pelte kıvamlı karışımı donmaması için arasıra karıştırın.
    Soğuduğunda kivi püresini ekleyin.
    Bu karışımı muhallebilerin üzerine paylaştırın.
    3-4 Saat buzdolabında bekletip servis yapın



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kivi Jöleli Muhallebi

    Reklam



    Yöresel yemeklerimizden biri olan muhallebi çok sevdiğimiz tatlılarımızdan biridir aynı zamanda. Günümüzde bunun çok fazla güzel tarifleri bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi