Portakal Kabuğu Marmelatı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Portakal Kabuğu Marmelatı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Portakal Kabuğu Marmelatı

    Reklam



    Portakal Kabuğu Marmelatı

    Forum Alev
    Kullanılacak Malzemeler

    4 su bardağı şeker
    1-2 çay kaşığı limon tuzu
    3 su bardağı portakal kabığu (kalın kabuklular tercih edilir)



    Hazırlanma Şekli

    Portakal kabukları yıkanıp bir kaç gün suda bırakılır. Haşlanıp iki kere suyu süzülür. Mikserde çekilir. Şeker ve limon tuzu katıp karıştırarak kısık ateşte bir saat pişirilir. Bir kaç gün buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılırsa daha lezzetli olacağını görebilirsiniz.



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Portakal Kabuğu Marmelatı

    Reklam



    Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalardan da öğrendiğimiz bilgilerle her şeyin bir faydası olduğunu meyvelerin ve sebzelerin kabuklarının atılmayıp kullanılması gerektiği bilincine vardık.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi