Sütlaç

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Sütlaç ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    tontiş
    Usta Üye
    Reklam

    Sütlaç

    Reklam



    Sütlaç

    Forum Alev
    Malzemesi:

    * 1 kahve fincanı pirinç
    * 2 su bardağı soğuk su
    * 4 su bardağı soğuk süt
    * 2 su bardağı şeker
    * bir çimdik tuz

    Yapılışı:
    Pirinç öncelikle yıkanır. Ve tencereye soğuk su ile konur ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlama suyunu dökme nışastalı olduğu için kıvamının koyulaşmasına yardımcı olur. Daha sonra süt içine katılır. Bu şekildede bir 7-8 dk kaynadıktan sonra şekeri katılır. Biz tatlı sevdiğimi için 2 su bardağı koydum. Siz daha az tercih edebilirsiniz. 4 dk kadar daha kaynattım.Baktım ki benim ki biraz istediğim kıvama gelmedi (bu pirincinden de kaynaklanıyor)... ayrı bir yerde bir çay bardağına; 1 çay kaşığı nışasta ve yarım çaybardağı suyu karıştırıp tencereye karıştırdım.4 dk daha kaynatıp kaselere böl. Yaklaşık 6 kase çıkıyor.
    Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz....





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: sütlaç

    Reklam



    Sütlaç kültürel mutfak lezzetlerimizden biridir ve genelde bayramlarda yapılan bir tatlıdır. Ama tutturmak tecrübe ya da tarife adım adım uymak gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi