Lokma Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Lokma Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Lokma Tatlısı

    Reklam



    Lokma Tatlısı

    Forum Alev
    lokma-tatlisi.jpg


    LOKMA TATLISI(SARAY LOKMASI)
    Malzemeler
    *250gr un(1 bardak)
    *Bir fiske tuz
    *5.5gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur)
    *1 adet yumurta
    *yarım bardak su
    *yarım bardak kızartmak için sıvı yağ
    ŞERBETİ İÇİN
    *2.5 Bardak toz şeker
    *2.5 bardak su
    *1 tatlı kaşığı limon suyu
    HAZIRLANIŞI
    *Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp,kalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
    *Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın.
    *Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin.
    *biraz un serpip,ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
    *unun tekrar ortasını açıp,yumurtayı kıtın.Göz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın.
    *Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun.
    *Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın.
    *Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp,baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla.
    *Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ,soğuk şerbete koyun.
    *Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa.
    *** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Lokma Tatlısı

    Reklam



    Lokma tatlısı unutulmayan tatlılarımızdan biridir. Özel günlerde sevindirici haber alındığında bir sürü lokma dökülerek mahalleliye dağıtılırdı.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi