Petibörlü Pasta

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Petibörlü Pasta ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Petibörlü Pasta

    Reklam



    Petibörlü Pasta

    Forum Alev



    malzemeler:

    * 1 su bardağı un
    * 1.5 su bardağı şeker
    * 4 yemek kaşığı kakao
    * 1 kg süt
    * 1 yemek kaşığı margarin
    * 1 yumurtanın sarısı
    * 2 paket sade pötibör bisküvi
    * yarım su bardağı hindistan cevizi

    hazırlanması:
    1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
    2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.

    4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.






  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Petibörlü Pasta

    Reklam



    Petibör bisküvisi ile kolay ve güzel tatlılar yapmak çok kolay. Çabuk yapılan bir tatlı tarifi isteyenler bu tarifi deneyebilir. Şekli ve kesimi güzel görünmesini sağlar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi