Kalbura Bastı yemek tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kalbura Bastı yemek tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Kalbura Bastı yemek tarifi

    Reklam



    Kalbura Bastı yemek tarifi

    Forum Alev


    MALZEMELER: Yarim paket margarin_ Yarim çay bardagi sivi yag_ 1 yumurta _ 1 kabartma tozu_ 2 Su bardagi un _ yarim cay bardagi yogurt ( bu malzemelerle yaklasik 30 taneçikiyor)
    icine: ceviz
    Siresi için: 2,5 su bardagi seker _2,5 su bardagi su siresini onceden kaynatiniz sogusun çunku pastaya soguk dokulecek
    YAPILISI: Margarin ile unu birbirine yedirin daha sonra geri kalan malzemeleri koyup karistirin eger hamur civik olduysa un ekleyin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra ceviz buyukluunde parçalar kopartiniz elinize bir kevgir alin ( suzgeç veya rende kullananlarda oluyormus ama ben kevgir kullaniyorum). Kevgirin uzerinde hamurdan kopardiginiz parçalari açin içine cevizi koyup pogaça yapar gibi kapatin . kapattiginiz taraf tepsinin altinda olacak sekilde tepsiye dizin. 160 derecedeki firinda uzeri pebelesinceye kadar pisirin . Pistikten sonra sicak iken uzerine soguk serbeti dokup serbetini cekmesini bekleyin. Afiyet Olsun




  2. 2
    Gülehasret
    Süper Moderatör

    --->: Kalbura Bastı

    Reklam



    ben bunu biliyorum güzelde oluyo yemesi :p

    paylaşım için teşekkürler







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi