Boza - Boza yapilisi - Boza tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Boza - Boza yapilisi - Boza tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    BADMAN
    Usta Üye
    Reklam

    Boza - Boza yapilisi - Boza tarifi

    Reklam



    Boza - Boza yapilisi - Boza tarifi

    Forum Alev
    MALZEMELER
    2 bardak bulgur (*)
    20 bardak su
    2 çorba kaşığı tarçın
    yarım bardak yoğurt
    yarım tatlı kaşığı kuru maya
    2.5 çorba kaşığı şeker
    2 çorba kaşığı un
    yarım çorba kaşığı vanilya

    ;)Bulgur yerine darı arpa ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

    12 kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
    Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
    Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
    Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
    Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
    Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
    Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
    Tarçınla servis yapın.



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Boza - Boza yapilisi - Boza tarifi

    Reklam



    Boza bir Türk içeceği olup Osmanlı Devleti döneminde orta Asya bölgesinde yayılan bir içecektir. Boza sıcak içildiği için genelde kış aylarında yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi