Gönlü Ferah / Gönlü Ferah tarifi yapılışı / Gönlü Ferah Hakkında

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Gönlü Ferah / Gönlü Ferah tarifi yapılışı / Gönlü Ferah Hakkında ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Gönlü Ferah / Gönlü Ferah tarifi yapılışı / Gönlü Ferah Hakkında

    Reklam



    Gönlü Ferah / Gönlü Ferah tarifi yapılışı / Gönlü Ferah Hakkında

    Forum Alev
    Malzemeler
    1 Litre süt
    1 Su bardağı tozşeker
    2 Çorba kaşığı mısır nişastası
    2 Çorba kaşığı un
    1 Paket vanilya
    1 Adet yumurtanın sarısı
    100 gr margarin
    1 Poşet krem şanti
    1.5 Su bardağı kayısı suyu
    500 gr taze kayısı
    1 Paket etimek
    Süslemek için :
    Antepfıstığı ve hizdistancevizi
    Hazırlanışı
    * Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
    * Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.
    * Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın.
    * Etimekleri cam bir kabın içine dizin.
    * 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün.
    * Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.
    * Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindi




  2. 2
    DURİE
    Bayan Üye

    Cevap: Gönlü Ferah / Gönlü Ferah tarifi yapılışı / Gönlü Ferah Hakkında

    Reklam



    Etimek bisküvisi ile yapılan bir çok tatlı tarifi bulunmaktadır. Kolay bir yapımı olmasından ve şekilde ve çeşitli tatlar kullanılıyor olmasından dolayı sık yapılan tatlıların başında gelmektedir.







+ Yorum Gönder
gönlüferah pastası
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi