Kayısılı Parfe - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kayısılı Parfe - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Kayısılı Parfe - Tarifi

    Reklam



    Kayısılı Parfe - Tarifi

    Forum Alev
    KAYISILI PARFE

    Özellikle yazın konuklarınıza sunabileceğiniz hafif bir tatlı
    Malzemeler
    1 paket bebe bisküvisi
    2 yemek kaşığı un
    1 su bardağı tozşeker
    200 gr. margarin
    1 adet yumurta
    1/2 litre süt
    250 gr. kuru kayısı
    1 su bardağı fındık. Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta
    3 yemek kaşığı şeker
    4 yemek kaşığı kakao
    5 su bardağı su.
    Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın.




  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Kayısılı Parfe - Tarifi

    Reklam



    hem hafif hemde kolay olan bu tarifi evdeki kurutulmuş meyvelerle yapabilirsiniz kayısı ile birlikte incir elma veya herhangi bir meyve ile bu tarifi zenginleştirebilirsiniz







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi