Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı

    Reklam



    Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı

    Forum Alev
    Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı



    Malzemeler:

    6 adet milföy hamuru
    2 su bardağı kıyılmış ceviz
    15 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
    1 çorba kaşığı tarçın
    Şerbeti için:
    2 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı:
    Şekeri 2 su bardağı su ile 4-5 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. 1 adet milföy hamurunu düz bir zemine koyup, üzerine 1 kaşık ceviz, bir kaşık şeker, birer çay kaşığı portakal rendesi ve tarçın yayıp üstüne 2. milföy hamurunu kapatın. İkinci milföyün üzerine de aynı malzemeleri dizip üçüncü milföy ile kapatın. Un serperek araları malzemeli bu kat kat milföyü merdane ile 20-30 cm boyutlarında açın. Üzerine 3 kaşık ceviz birer kaşık şeker, tarçın, portakal rendesi yayın ve hamuru uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. Ruloyu 2 santim genişliğinde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine koyun. 180 derecedeki fırında üst kızarana kadar pişirin. Üstüne soğuk şurup gezdirip servise sunun.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı

    Reklam



    Hem sağlıklı hem de sağlıklı olabilecek bir tarife hiç kimse hayır demez. Yapılan tarifin gösterişli olması göze hitap etmesi de bir o kadar ilgi çekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi