Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

    • 1 su bardağı toz şeker,
    • 3/4 su bardağı un,
    • 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
    • 1/3 su bardağı maden suyu,
    • 2 tatlı kaşığı limon suyu,
    • 1,5 su bardağı su.



    Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk.kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın. İçine maden suyunu ve yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun. 12 parçaya bölüp bezeler yapın.Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın. Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin.

    200 derecede ısıtılan fırında 35 dk.kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün.Şurubu çektikten sonra servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Cevizli Kalbura Bastı Tarifi - Cevizli Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bayanlar misafirlerine her zaman farklı bir tarif sunmak isterler. Güzel, lezzetli, görüntüsü hoş ve bir o kadar da sağlıklı olmasına özen gösterirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi