Tırtıl Baklava Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Tırtıl Baklava Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Tırtıl Baklava Tarifi

    Reklam



    Tırtıl Baklava Tarifi

    Forum Alev
    ,


    1 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 fiske tuz
    aldığı kadar un
    1 paket kabartma tozu
    içi:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    hamuru açmak için un ve nişasta
    şerbet:
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    1/2 limon suyu
    Eritilmiş tereyağı

    Yumurta, yağ ve yoğurdu karıştır. Un, tuz ve kabartma tozunu harmanla ve eleyerek yumurta karışımına ekle. Yumuşak ve özleşmiş bir hamur elde et ve 1 saat üstü nemli bez ile örtülmüş şekilde dinlendir. Ceviz büyüklüğünde yumaklar yap. 10 dakika daha dinlendir ve un serperek tabak büyüklüğünde aç ve daha sonra nişasta ile unu karıştırarak ince ve şeffaf olana kadar hamuru aç. İlk hamuru açtıktan sonra öbür hamuru açana kadar kuruması için, bir yere sererek beklet. Hafif kurumuş hamuru iki ucunu ortada birleştirerek dikdörtgen haline getir. Cevizi bütün hamura yay. Oklavayı hamurun uzun tarafına koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sar. Hamurun iki ucunu ortaya ittirerek büzdür. Oklavayı çekerek çıkar. Bu şekilde bütün hamurları hazırladıktan sonra, tepsiye diz. Bir kaç gün örtü altında kurut. (Taze şekildeyken kızartılırsa gevrek olmaz) Kaşıkla eritilmiş yağı hamurlara dök ve istenilen büyüklükte kes ve önceden ısıtılmış fırında kızart. Bu arada şerbeti hazırla. Şeker ve suyu karıştır ve kaynat. İndirmeye yakın limon suyunu ekle ve bir taşım kaynatarak, baklava soğumuş ve şerbet ılıkken dök. Baklavalar şerbeti iyice çektikten sonra servis et. Bu tatlının ismi başka şehirlerde farklı adlandırılabilir.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Tırtıl Baklava Tarifi

    Reklam



    Baklavayı belli bir şekilde görmeye alışık olduğumuz halde bazı yörelerde farklı şekillerde de yaptığını görmekteyiz. Baklava tarifinde önemli olan kıvamının tutmasıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi