Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi

    Reklam



    Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi

    Forum Alev
    Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi
    fistikli_muhallebi.jpg
    Fıstıklı Muıhallebi Malzemeleri:
    Malzemeler (4 kisilik):
    850 ml. süt
    15gr. miktarda Canderel Spoonful
    15 gr. Nişasta
    30 gr. pirinç unu
    100 gr. tuzsuz iç antep fıstığı
    Tuz

    Fıstıklı Muıhallebi Hazırlanışı:
    Bir kaba antep fıstıklarını koyup üzerini iyice örtecek kadar su ile 5 dakika kaynatın, Üzerine bir miktar soğuk su katıp fistıkların iç kabuklarını çıkarın,Süslemek için birkaç tane ayırın, kalan fıstıkları havanda döverek ufalayın.
    Nişasta ve pirinç ununu bir kaba koyun ve sütü azar azar katarak yumurta teli ile karıştırın, İyice karıştırdıktan sonra bir tutam tuz ilave ederek ve orta ateşte sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın,Son olarak Canderel Spoonful’u ekleyin ve iyice karıştırın, Kıyılmış fistıkları katıp kaselere koyun ve soğumaya bırakın, Ayırdığınız fıstıklar ile süsleyip servis yapın.
    Hazırlama Süresi: 35 dakika



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Oktay Usta fıstıklı muhallebi tarifi

    Reklam



    Yaz aylarında yenilebilecek soğuk tatlılardan biridir. Muhallebi geleneksel tatlılardan biri olup elden ele farklı şekilleri yapılmaktadır. Bardakta sunuluş şekli çok şık göstermiştir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi