Şeftali Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Şeftali Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Şeftali Tatlısı

    Reklam



    Şeftali Tatlısı

    Forum Alev




    Tatlıyı yapmak için 1 kilo şeftaliyi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıyor ve çekirdek yuvalarını kesiyorsunuz. daha sonra şeftalileri fırın kabına dizip üzerlerine 1,5 su bardağı toz şekeri gezdiriyorsunuz. çekirdek yuvalarını badem veya fındık ile doldurup fırın kabına 1,5 su bardağı suyu boşaltıyorsunuz. kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200C fırında şeftaliler iyice yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. (bizim fırında yaklaşık 45 dk. sürdü bu işlem) sonra kabı fırında çıkarıp buzdolabına koyuyor ve 4-5 saat sonra servis yapıyorsunuz...




  2. 2
    ceza&ayben
    Üye

    --->: Şeftali Tatlısı

    Reklam



    wayy basitmişş acaba güzel olurmuu







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi