Tavuklu Tas Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuklu Tas Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    Tavuklu Tas Kebabı

    Reklam



    Tavuklu Tas Kebabı

    Forum Alev


    Malzemeler :
    • 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
    • 2 çorba kaşığı soya sosu
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 sivribiber
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 çay bardağı soyulmuş badem
    • 2 su bardağı tavuk suyu
    • 4 domates
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
    • Süsleme için:
    • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav


    Hazırlanışı :
    Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.
    Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.
    Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuklu Tas Kebabı

    Reklam



    Hepimizin bildiği gibi tas kebabı et ile yapılmaktadır.Fakat et ile yapılan tüm yemekler aynı zamanda tavuk ile de yapılabilir.Bu kişilerin damak zevkine ekonomilerine bağlıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi