Tavuk Yemekleri (7)

+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Yemekleri (7) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 13
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    --->: Tavuk Yemekleri (7)

    Reklam



    FIRINDA BEŞAMEL SOSLU TAVUK




    MALZEMELER

    750 gr tavuk eti (göğüs)
    750 gr havuç
    750 gr patates
    750 gr bezelye
    beşamel sos için malzeme :
    1 litre süt
    1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
    1 su bardağı un
    150 gr margarin
    karabiber
    tuz
    200 gr kaşar peynir


    HAZIRLANIŞI

    Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
    beşamel sosun yapılışı :
    Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

    ForumAlev --->: Tavuk Yemekleri (7)

  2. 14
    elifizmir
    Özel Üye
    FIRINDA ENGİNARLI TAVUK




    MALZEMELER

    6 adet enginar
    kaşar peyniri rendesi
    1 adet tavuk
    beşamel sos


    HAZIRLANIŞI

    Enginarları suda , tavuk, tuz ve karabiberle haşlayın, kemiklerinden ayırıp, didin. Enginarların çanaklarına tavukları yerleştirin ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Yarım saat kadar pırında pişirip, kaşarlar iyice eridiğinde servis yapın.








  3. 15
    elifizmir
    Özel Üye
    FIRINDA KAŞARLI TAVUK




    MALZEMELER

    2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
    1 su bardağı galete unu
    2 adet yumurta
    4 dilim kaşar peyniri
    tuz
    karabiber
    kekik
    pul biber
    az miktarda tereyağı



    HAZIRLANIŞI

    Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol ediln böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galete ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.








  4. 16
    elifizmir
    Özel Üye
    FIRINDA SÜTLÜ TAVUK




    MALZEMELER

    1.5 kg tavuk eti (göğüs kısmı)
    4-5 adet yeşil sivribiber
    1 su bardağı süt
    3 adet domates
    250-300 gr kutu mantar
    2 diş sarmısak
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı kekik


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayın, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karıştırın. Kabın kapağını kapatıp, buzdolabında yirmidört saat bekletin. Daha sonra süt banyosundaki etleri karıştırıp tekrar dolaba koyun ve bir gün daha bekletin. Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacak ve lezzetli olacak.
    Bu etleri, dikdörtgen şeklinde, 4 -5 cm derinliğinde, çukurca bir fırın tepsisine dizin, üzerine sıvıyağ ve et parçaları tarafından emilmemiş süt varsa, dökün. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığınız domates, yeşil biber ve ince ince kıydığınız sarmısak ve mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirin.
    Konserve veya dondurulmuş mantar yerine taze mantar kullanmayı tercih ederseniz, mantarları az suda haşlayıp, doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpin. Biraz da kekik ilave ederek orta harlı fınnda pişirin. Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyip yanında pilavla servis yapabilirsiniz.


+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi