Tavuk Yemekleri (8)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Yemekleri (8) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Tavuk Yemekleri (8)

    Reklam



    Tavuk Yemekleri (8)

    Forum Alev
    FIRINDA TAVUK




    MALZEMELER

    1 adet bütün tavuk
    4 adet orta boy patates
    biraz salça
    tuz
    yarım bardak su


    HAZIRLANIŞI

    Jelatinin içine temizlenmiş tavuğunuzu , soyulmuş ikiye kesilmiş patetesleri dizin. İsteğe göre tavuğa ve patateslere önceden istenilen baharatlar veya salça sürülebilir. Malzemeleri tuzlayın ve en son jelatinin içine yarım bardak su koyarak ağzını kapatın. 180 derecede 1,5 saat kızarana kadar pişirin.




  2. 2
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Tavuk Yemekleri (8)

    Reklam



    FISTIKLI TAVUK SOTE




    MALZEMELER

    100 gr dolmalık biber
    4 adet taze soğan
    parça tavuk eti (göğüs)
    1 çay fincanı ayçiçekyağ
    2 çay kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı soya sosu
    50 gr amerikan fıstığı
    2 diş sarmısak


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu küçük parçalara bölün. Nişastayı biraz suyla kanştırın, içine tavuk parçalarını daldırıp üzerine soya sosu gezdirin.Bir tavada yağı kızdırıp, yüksek ateşte karışımı bir süre karıştırarak kızarttıktan sonra tavuğu kevgirle çıkartın. Soğanı ince ince kıyıp, biber, sarmısak ve fıstıklarla yağa atın. Bir tutam tuz katıp 10-15 saniye karıştırıp, tavuğu katın. Biraz daha karıştıp, servis yapın.








  3. 3
    elifizmir
    Özel Üye
    GONDOLDA TAVUK





    MALZEMELER :

    1 adet tavuk göğüs eti (2 kişilik)
    250 gr kültür mantarı
    2 adet domates
    3-4 adet kereviz sapı
    1 çaybardağı kaşar rendesi
    tuz
    karabiber
    toz kırmızı biber
    tereyağı
    folyo kağıdı


    HAZIRLANIŞI

    Tavuk etlerini kus başı kesip tereyağında toz kırmızı biber ile rengi değişene kadar kavurun. Sonra sırası ile ince kıyılmış mantar, küp kesilmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Folyodan 2 adet dikdörtgen kesin üzerine yemek paylaştırın.Üstüne de kaşar rendesi serpin. Üzerinde ufak bir delik kalacak şekilde folyoları gondol şeklinde kapatın. kızgın fırında kaşar eriyene dek pişirin.








  4. 4
    elifizmir
    Özel Üye
    İÇ PİLAVLI TAVUK




    MALZEMELER

    1 bütün tavuk (irice)
    100 gram dolmalık fıstık
    100 gram dolmalık üzüm
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1 adet soğan
    Yeterince tuz, karabiber
    2 kaşık tereyağı
    2 su bardağı pirinç


    HAZIRLANIŞI

    Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur. Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.


  5. 5
    elifizmir
    Özel Üye
    ISPANAKLI ŞİNİTZEL




    MALZEMELER

    4 adet dövülmüş piliç göğsü
    200 gr ıspanak
    2 adet yumurta
    1 fincan un
    1 su bardağı sıvı yağ
    1,1/2 çay bardağı mayonez
    ½ demet maydanoz
    tuz
    karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Piliç göğsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Ispanakları ve maydanozu yıkayın, ince ince doğradıktan sonra haşlayın. Mayonezi ıspanaklarla karıştırın. Servis tabağına aldığınız şinitzellerin üzerine ıspanaklı sosu dökerek servis yapın.


  6. 6
    elifizmir
    Özel Üye
    KABAK PÜRELİ TAVUK




    MALZEMELER

    4 kişilik
    2 adet kabak
    4 adet tavuk göğsü
    200 gr yoğurt
    1 tatlı kaşığı salça
    8 diş sarmısak
    karabiber
    tuz



    HAZIRLANIŞI

    Kabakları temizleyin ve 4 parçaya bölün. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ekleyin ve kabak püresiyle karıştırın. Ayırdığınız yoğurda, kalan ezilmiş sarımsak, karabiber, salça ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavuk göğüslerini bu sosla terbiye edin ve yağsız tavada arkalı öndü pişirin. Kabakla beraber servis yapın.


  7. 7
    elifizmir
    Özel Üye
    KANAT




    MALZEMELER

    1 kg kanat
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşışı yoğurt
    isteğe bağlı kekik,tuz vb.



    HAZIRLANIŞI

    kanatlar 10 dakika tuzlu suda bekletilir. İyice durulanıp süzülür. Salça, yoğurt ve kekik iyice karıştırılır. Kanatları bu karışıma atıp iyice bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 250 derecede 45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.


  8. 8
    elifizmir
    Özel Üye
    Tahinli Pastırmalı Tavuk Sarma







    Malzemeler


    1 tavuk göğsü
    10 dilim pastırma
    1 çay b. tahin
    3 diş sarmısak
    3 çorba k. galeta unu
    1 limon
    yarım çay b. zeytinyağı
    kimyon ,tuz
    karabiber
    kırmızı biber
    yarım çay b. ceviz içi

    Hazırlanışı


    Tavuk gögüs etlerini ince ince kesip fileto
    haline getirin. rondonun içine sarımsakları,
    tahini,limon ve zeytinyağını,cevizi,baharatları
    alıp çekin. üzerine galeta unu koyarak kıvamını
    ayarlayın. tavuk etlerinin üzerine bu karışımı
    paylaştırın. üzerine yaydıktan sonra birer dilim
    pastırma da koyun. daha sonra rulo yapıp
    kürdanla tutturun. susama bulayıp yağda kızartın
    çok iştah açıcı nefis bir tavuk yemeği...


  9. 9
    elifizmir
    Özel Üye
    Tavuklu Hasanpaşa Köftesi









    Malzemeler


    Yarım kg tavuk
    1 soğan
    1 tutam maydonoz
    kurutulmuş ekmek
    1 yumurta
    1 diş sarımsak
    tuz,karabiber
    püresi için:
    4 patates
    1 su b. süt
    1 çorba k. tereyağı
    sosu için:
    2 domates
    1 tutam kuru domates
    2 diş sarımsak
    fesleğen,zeytinyağı,tuz


    Hazırlanışı

    Köftesi için karıştırma kabına çekilmiş tavuk göğsü,
    soğan, doğranmış mayadanozkurutulmuş ekmek
    yumurta, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilerek
    karıştırılır. hazırlanan köfte çanak şekli verilerek
    tepsiye dizilir.Püresi için haşlanmış patatesler ezilir.
    tereyağı vesüt ilave edilerek karıştırılır.diğer taraftan
    sosu hazırlanır.domatesler doğranarak sıvıyağda
    sotelenir.üzerine ıslatılan kuru domates doğranır.
    sarımsak , fesleğen,zeytinyağı ve tuzu ilave edilerek
    pişirilir.hazırlanan püre köftelerin içine şanti
    torbasıyla sıkılır.sosu da etrafına dökülerek fırına
    verilir.üzeri kızarana kadar pişirilir..


+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi