Dıble (fasulyelı Pılav)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Dıble (fasulyelı Pılav) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Dıble (fasulyelı Pılav)

    Reklam



    Dıble (fasulyelı Pılav)

    Forum Alev
    DIBLE (FASULYELI PILAV)

    MALZEMELER

    1 kg fasulye
    1 su bardağı pirinç
    3 adet orta büyüklükte soğan
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 adet küçük domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    pul
    biber
    karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
    biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice
    yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır
    .



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Dıble (fasulyelı Pılav)

    Reklam



    pirinç nohut olarak sık sık duyduğumuz ve seyyar satıcılarda görmeye alışık olduğumuz bir yemek çeşidi gibi fasulye pilav yemeği de ona benzerdir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi