İç Pilavlı Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden İç Pilavlı Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İç Pilavlı Tavuk

    Reklam



    İç Pilavlı Tavuk

    Forum Alev
    İç Pilavlı Tavuk




    MALZEMELER

    1 bütün tavuk (irice)
    100 gram dolmalık fıstık
    100 gram dolmalık üzüm
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1 adet soğan
    Yeterince tuz, karabiber
    2 kaşık tereyağı
    2 su bardağı pirinç

    HAZIRLANIŞI

    Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur. Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: İç Pilavlı Tavuk

    Reklam



    Pilavın bol malzemelerden oluşması ile meydana gelen iç pilav iştahların kabarmasını sağlayan en güzel pilav tariflerinden biri olmaya adaydır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi