Tavuklu Yufka Böreği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuklu Yufka Böreği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Tavuklu Yufka Böreği

    Reklam



    Tavuklu Yufka Böreği

    Forum Alev
    Tavuklu Yufka Böreği



    Gereçler:

    3 adet yufka
    1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( yarı yarıya eritilmiş de olabilir margarin de olabilir)
    1 kahve fincanı su
    1 yumurta
    Tavuklu iç:
    1,5 su bardağı, haşlanmış ve ince ince doğranmış tavuk gögsü
    1,5 su bardağı, küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patates
    1 su bardağı küçük parçalar halinde doğranmış yeşil biber 2 orta boy domates( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara kesilmiş )
    1/ 2 su bardağı haşlanmış bezelye
    2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
    tuz-karabiber





    Yapılışı:

    1. Tavuklu iç malzemelerini bir kapta karıştırın. Yeterince tuz, karabiber ve sıvı yağ katın.
    2. Yufkaları keserek dört eşit parçaya ayırın. Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin. Yufkaların geniş ucuna 2-3 yemek kaşığı iç koyup kenarlarını üzerine çevirerek, üç parmak eninde, yassı biçimde sarın.
    3. Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuklu Yufka Böreği

    Reklam



    Yufka ile börek yapar gibi içine karışım harcını koyarak sarın ve fırına verin.Mutlaka üzerine yumurta sarısı sürün.Bu tarz yemekler her zaman yenebilir.Aniden gelen bir misafir için de uygundur.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi