Çıtır Paneli Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Çıtır Paneli Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sarı^m
    Yeni Üye
    Reklam

    Çıtır Paneli Tavuk

    Reklam



    Çıtır Paneli Tavuk

    Forum Alev
    Malzemeler :
    5 tavuk baget

    Panelemek için:
    2 yumurta
    un
    galeta unu
    tuz, karabiber

    Kızartmak için sıvıyağ
    1. Garnitür için:
    6 adet patates
    2. garnitür için:
    2 soğan


    Sosu için:
    Mayonez
    kapari
    kornişon turşu
    maydanoz
    yeşil zeytin

    Hazırlanışı :
    İlk olarak tavuk bageti önceden haşlayın.
    1. garnitürü için patatesleri elma dilim şeklinde kesin.Daha sonra patatesleri haşlayın.

    Tavuk bagetleri panelemek için karıştrma kabına 2 adet yumurtayı kırın ve çırpma teliyle çırpın.Tavuk bagerleri ilk önce una bulayın.Daha sonra sonra yumurtaya bulayın.Daha sonra galeta ununa bulayın.2.garnitütü için 2 adet soğanı halka halka kesin.Soğan halkalarını ayırın.Soğanların üzerine tuz ilave edin.Soğan halkalarııı suyunu biraz saldıktan sonra ilk önce una bulayın.Daha sonra yumurtaya ulayın.Daha sona galeta unua bulayın.Daha sonra patatesleri sıvıyağda kızartın.Patatesler kızardıktan sonra soğan halkalarını kızartın.Tavuk bagetleride sıvıyağda kızartın.

    Sosu için kornişon turşuyu ve biberli zeytini ince olarak kesin.Bir kapta yoğurt,mayanoz,kornişon turşu,zeytin,kapari
    ve ince kesilmiş olan maydanozu karıştırın.Servis tabağına kızartılmış olan tavuk baget,elma dilim patates ve soğan
    halkalarını ilave edin.Yanında sosu ile servis edin.

    afiyet olsun




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Çıtır Paneli Tavuk

    Reklam



    Yumurta ve una batırılarak pişirilen tavukların çıtır olması çocukların daha çok sevmesine yardımcı olmaktadır.Tavuk galeta unu ile yapıldığı zaman daha çıtır olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi