Erişte Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Erişte Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    _MeLL_
    Bayan Üye
    Reklam

    Erişte Pilavı

    Reklam



    Erişte Pilavı

    Forum Alev
    Malzemeler
    2 su bardağı fırınlanmış erişte
    Yarım çay bardağı pirinç
    3 yemek kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar tuz


    Yemeğin Tarifi
    Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.
    Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Erişte Pilavı

    Reklam



    Ev yapımı makarna da denmektedir.Özellikle Anadolu'da kadınlar kışlık yemeklerini zahirelerini hazırlar iken mutlaka erişte de yapar ve kış aylarında yerler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi