Patlıcanlı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Patlıcanlı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Patlıcanlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Patlıcanlı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    PATLICANLI PİLAV

    Bu leziz pilavı sıcak yaz günlerinde tek başına bile bir öğün olarak yanında güzel bir ayranla yiyebilirsiniz
    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı zeytinyağ
    2 adet patlıcan
    2 adet büyük domates
    2 çorba kaşığı (damak tadınıza göre) nane
    2 soğan
    karabiber-tuz

    Tarifi :

    Pirinci kaynar tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin
    Patlıcanları alaca soyup küçük küçük doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin, suyunu iyice sıkın
    1 bardak zeytinyağında patlıcanları kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın
    Aynı yağa soğanı minik minik doğrayıp ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
    Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin, çevirin
    Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun
    En son tuz-karabiber ve naneyi ekleyin, 2 bardak kaynar su ekleyip önce harlı ateşte 2-3dakika pişirin, göz göz olunca patlıcanları ekleyip kısık ateşte demlenmeye bırakın
    Altını kapatıp dinlendirin ve 10dakika sonra karışıtırarak ister soğuk, ister ılık servis edin.





  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Patlıcanlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Arapların yapmış olduğu bir yemek çeşidi olan bu yemeğin ismi maklube ya da bilinen ismi ile sebzeli pilav da denilmektedir. Çok lezzetli bir tat bırakmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi