Safranlı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Safranlı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Safranlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Safranlı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    SAFRANLI PİLAV


    Nohut ve etle zenginleştirilen bir pilav
    MALZEMELER:
    2 su b.pirinç
    200 gr.kuşbaşı et
    1 su b.nohut
    2 soğan
    1 çay k.safran
    1 portakal kabuğu rendesi
    1 su b.et suyu

    HAZIRLANIŞI:
    Tavaya sıvıyağ alınarak etler sotelenir. üzerine soğanlar piyaz doğranarak
    ilave edilir, az su verilerk pişirilirpişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek
    pişirilir.diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur, tuzu ayrlanır.
    bu arada pilav için et suyu hazırlanır.safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi
    sağlanır. portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. pirinçler iyice kavrulunca
    et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.pilav ve et pişince
    kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. daha sonra
    servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Safranlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Pilav içinde kullanılan safran baharatı pilava lezzet katmaktadır. Bol malzemeli olan bu tarifte nohut ve etin vermiş olduğu besin ve lezzette damakta yer edecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi