Çilav Pilavı - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Çilav Pilavı - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Çilav Pilavı - Tarifi

    Reklam



    Çilav Pilavı - Tarifi

    Forum Alev
    Çilav tarifi

    İran pilavı olan çilav çok değişik bir lezzettir
    Malzemeler :
    * 2 su bardağı jasmin pirinci
    * 2 adet orta boy patates
    * 200 gr. tereyağı
    * 1/2 demet dereotu
    * 300 gr. iç bakla
    * Tuz
    Hazırlanışı :


    Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün.
    Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, kaynatın. Tuz ilave edin. Pirinci koyup, tencerenin kapağını açık bırakarak 7 - 8 dakika haşlayın.
    Haşlanmış pirinci tel süzgece alıp, suyunu süzün. Tereyağını eritin. Kenarları yüksek bir ısıya dayanıklı cam kabın dibini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Çok ince halka şeklinde dilimleyin.
    İç baklayı kaynar suda 7 - 8 dakika haşlayın. Dilimlenmiş patatesleri kabın dibine ve kenarlarına düzgün bir şekilde dizin.
    Haşlanıp suyu süzülmüş pirinci, haşlanmış iç bakla ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın.
    Hazırladığınız karışımın 1/3`ini, patateslerin üzerine yayın. İyice bastırın. 3 - 4 çorba kaşığı tereyağını pilavın üzerine dökün. Üzerine tekrar pilav koyup, tereyağı dökün. Bu işlemi tereyağı bitene kadar tekrarlayın. En üste tereyağı dökün. Cam kabın kapağını kapatın.
    Ateşin üzerine bir amyant koyun. Kabı amyantın üzerine oturtun. Önce orta sonra kısık ateşte 35 - 40 dakika, patatesler kızarıp pilav demleninceye kadar pişirin.
    Çilavı, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Çilav Pilavı - Tarifi

    Reklam



    Pilav yaparken malzemenin de önemi çoktur.Yasemin kokulu pirinçler de sevilmektedir.Fakat içine dere otu atmak ve pilavı daha farklı lezzetlere taşımak gerçekten de bir başka oluyor.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi