Kuşbaşılı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Kuşbaşılı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Kuşbaşılı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Kuşbaşılı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    Kuşbaşılı Pilav

    Pilav ve et..gerçekten çok güzel bir tat
    Malzemeler;

    - 250 gr yağsız dana kuşbaşı

    - 2 su bardağı pirinç

    - 6 yemek kaşığı sıvıyağ

    - Yarım demet maydanoz

    - Tuz, karabiber

    - 4 su bardağı kaynar su


    Yapılışı;


    - Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip, yaklaşık yarım su bardağı kadar su dökün. Tencerenin ağzını kapatıp, etler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp, et suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu tamamen çekince eti kavurun. Altını kapatıp, ince ince doğradığınız maydanozu, arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir kenarda soğumasını bekleyin.

    - Diğer tarafta iki bardak pirinci yıkayın. Pilav tenceresine 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinçleri hafif kavurun. Üzerine 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip altını kısın. Kapağını kapatarak hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince altını kapatıp üzerine yarım çay bardağından az soğuk su gezdirin. Kağıt havlu veya havlu kapatıp, yaklaşık 20 dakika demlenmesini bekleyin.

    - Demlenen pirince kuşbaşı etleri karıştırıp servis yapın.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Kuşbaşılı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Et sevenler neredeyse her yemeği etli yemektedir.Bu nedenle et sevenler için bu pilav daha da leziz olacaktır.Etli kuşbaşılı pilav her yemekle beraber yenebilir.Sadece salata ile bile çok güzel olur.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi