Otlu Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Otlu Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Otlu Pilav - Tarifi

    Reklam



    Otlu Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    Otlu Pilav

    Otlu pilav tarifimiz 6 kişiliktir. Yaklaşık 35 dakikada hazırlayabilirsiniz. 20 dakika pişme süreside yeterlidir.
    Malzemeler:
    3 su bardağı baldo pirinç
    4.5 su bardağı sıcak et suyu
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    30 gr tereyağı
    Birkaç damla limon suyu
    Tuz
    Hazırlanışı:
    * Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın.
    * Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.





  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Otlu Pilav - Tarifi

    Reklam



    Pilav yapmanın belli başlı püf noktaları bulunmaktadır. Mesela limon damlatıldığında hem tat olarak hem de parlak olmasını sağlamaktadır. Sade ya da sebzeli et suyu ile yapılan pilavlar daha lezzetli olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi