Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı

    Reklam



    Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı

    Forum Alev
    Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigeri tarifi - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı




    Malzemeler:


    400 Gr tavuk ciğeri
    200 Gr taze mantar
    1 Çorba kaşığı domates salçası
    ½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
    1 Adet kuru soğan
    2 Çorba kaşığı tereyağ (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
    Tuz ve biber serpip iyice karıştırın.
    Bir tavada tereyağını eritin.
    Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
    Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın.
    Soğana ilave edin.
    Orta ateşte pişirin.
    Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın.
    Yüksek ateşte pişirin.
    Piştikten sonra mantar-soğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin.
    Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı

    Reklam



    Tavuk ciğerini sevenler için mantarlı olması değişik tat katacaktır.Mantar ve tavuk aslında yoğunluk olarak birbirlerine benzemektedir.Önemli olan şey miktarını doğru ayarlamaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi