Tavuk Kokoreç

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Kokoreç ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sénatör
    Emekli
    Reklam

    Tavuk Kokoreç

    Reklam



    Tavuk Kokoreç

    Forum Alev


    Tarifi Lezzet dergisinin Temmuz sayısından aldım. Daha önce de kendi denemelerimiz olmuştu. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Dürüm fotoğrafını çekmemişim, servisi lavaş arasında yapılıyor.

    Malzemeler:

    • Yarım kg kemiksiz tavuk kalça eti
    • 6-7 diş sarımsak (2-3 diş kullandım)
    • 2-3 domates
    • 3-4 sivribiber
    • 1 çay bardağı zeytinyağı (yarı yarıya azaltın)
    • kırmızı pul biber
    • karabiber, kimyon, nane, kekik, kırmızı toz biber, tuz
    Yapılışı:

    Tavuk etlerini minik minik doğrayın. Yağın yarısını tavaya alarak, tavuk etlerini soteleyin. Ayrı bir tavada doğranmış sarımsak ve biberleri soteleyin. Baharatları ilave ederek biraz daha soteleyin. Pişen tavuk etlerini baharatlı karışıma ilave ederek pişirmeye devam edin. Yemeklik doğranmış fazla suyu süzülmüş domatesleri ekleyin. Suyunu çekince ocaktan alın. Dürüm yaparak servis yapın.

    Afiyet olsun..



  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuk Kokoreç

    Reklam



    Tavuk yemeklerinin yapılış şekline göre tadı değiştiği için bir çok çeşidi bulunmaktadır. Soslanmış kızartılmış olan bu tarifte benzersiz bir tat verecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi