Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

    1 adet hazır yufka
    ½ su bardağı soyulmuş iç badem
    2 adet orta boy kuru soğan
    50 gr. tereyağı
    ½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    2 su bardağı pirinç
    2 adet tavuk göğüs eti
    (Haşlanmış ve küçük küçük dilimlenmiş)
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


    Pirinç sıcak tuzlu suda en az 30 dakika bekletilir.
    Çekirdeksiz kuru üzüm yıkanıp bir kaba aktarılır.
    Üzerine çıkacak kadar su eklenip 30 dakika kadar bekletilir.
    Soğanlar soyulup tavla zarı formunda incecik doğranır.
    Tereyağı ya da bitkisel margarin orta boy bir pilav tenceresinde eritilip soğan eklendikten sonra sürekli karıştırılarak 4-5 dakika kadar kavrulur.
    Yıkanıp süzülmüş pirinç tencereye aktarılıp tahta bir kaşıkla karıştırılarak 5-6 dakika daha kavrulur.
    Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti, çekirdeksiz üzüm, dolmalık fıstık, yenibahar ve tuz ilave edilip 4 su bardağı sıcak su tencerenin kenarından aktarılır.
    Pilav kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.
    Diğer taraftan, en fazla 25 santim çapında ısıya dayanıklı bir tencere yumuşak margarinle iyice yağlanır.
    Tencerenin iç kısımlarına soyulmuş bademler yapıştırılır.
    Yumuşak margarin bademlerin yapışmasını sağlayacaktır.
    Sonra da hazır yufka, fazlalıkları dışarıya sarkacak şekilde tencereye serilir.
    Pişirilen pilav düzgün bir şekilde yufkanın üzerine aktarılıp yufkanın dışarıda kalan kısımlarıyla üzeri kapatılır.
    Yufkanın üzerine zeytinyağı gezdirilir.
    Pilav, 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilip çıkarılır.
    Fırından çıkan pilav servis tabağına ters çevrilip servise sunulur.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Yufkalı Bademli Pilav Tarifi - Yufkalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Pilavın tek başına yapılması bile doyurucu özelliğine sahip iken yufka ve badem gibi ürünlerin kullanılması ile daha güzel olmasına ve doyurucu olmasını sağlayacaktır.







+ Yorum Gönder
yufkalı iç pilav nasıl yapılır
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi