Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır

    Reklam



    Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Malzemeler:
    Pilav İçin:
    -2 su bardağı bulgur
    -3 su bardağı tavuk suyu
    -2 çorba kaşığı tereyağı
    -3 çorba kaşığı sıvıyağ
    -tuz
    -bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk
    -150gr tereyağı
    -1 baş sarımsak

    Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın...
    Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın....
    Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın ...
    Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın...
    Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın...
    Yanınada bol yeşillik

    Afiyet Olsun...




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır

    Reklam



    Bazı yemeklerin isimleri bize çok değişik gelebilmektedir. Bir çok yemek atalarımızın yapmış olduğu ve bize kadar gelen yemekler olduğu için isimleri de oradan gelmektedir.







+ Yorum Gönder
hürmeli pilav
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi