Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı

    Reklam



    Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı

    Forum Alev
    Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı - Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri


    Malzemeler:
    - 2 soğan
    - 4 sivri biber
    - 1 kg mantar
    - 1 kg kuşbaşı tavuk
    - 3 domates
    - 4 yemek kaşığı sıvıyağ
    - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    - pul biber
    - karabiber
    - köri
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuğu ekleyip, 5 dakika kadar tavukları da soteleyip, doğranmış domatesi ve doğranmış mantarları ekleyerek harlı ateşte kavurmaya devam edin. Daha sonra baharatları ekleyerek ısıya dayanıklı kaba alın. Üzerine kaşar peynirini dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı

    Reklam



    Mantar tavuk yemeğine hem güzel bir tat verecek hem de malzeme olarak tavuğun güzel görünmesi iştah açıcı olmasını sağlayarak beğeni toplayacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi