Sade Pilav Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Sade Pilav Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam


  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Sade Pilav Tarifi

    Reklam



    Resimli Sade Pilav Tarifi

    Sade Pilav Tarifi.jpg

    Malzemeler:

    - 1 su bardağı beyaz pirinç (Ben baldo kullanıyorum.)
    - 1 ufak tereyağ parçası
    - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 kesmeşeker
    - Tuz
    - 1 + 1/5 su bardağı kaynar su

    Pilav için istediğiniz gibi bir bardağı veya kaseyi ölçü olarak kullanabilirsiniz. Önemli olan suyunu da aynı bardak veya kaseyle eklemek. Üzerine kaynar su döktüğümden, ben cam kase kullanmayı tercih ediyorum. Pirincin üzerine de 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin.

    Üzerini 2 parmak geçinceye kadar kaynar su doldurun. En az yarım saat bu şekilde kalsın. Akşama yapacağınız pirinci sabah evden çıkmadan da ıslatabilirsiniz.

    Pilavı yapmadan önce, pirinçleri iyice yıkamanız lazım. Ben yıkarken plastik süzgeçli bir kap kullanıyorum. Pirince eklediğiniz su şeffaf olana kadar, belki 8-9 kere yıkayın. Ardından suyunu iyice süzün. Tencereye ufak bir parça tereyağ ve zeytinyağı koyun.

    Pirinçleri tencereye ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ve şekeri koyun. (Ben esmer toz şeker kullandım.)

    Pirinçler, suyunu iyice çekinceye kadar kavurun. Bu arada suyu kaynamaya koyun.

    İyice kavrulunca, 1 su bardağı, bir de 2 parmak kadar kaynar suyu pirinçlerin üzerine dökün. Şöyle bir karıştırın. Ocağın en ufak gözünü harlı açarak, kapağını kapatın. Bir süre sonra (10 dakika kadar) altını en kısık konuma getirin. Birkaç dakika da kısık pişsin. Sonra kapağını açıp bakın. Eğer göz göz olduysa, bir kaşık yardımıyla dibine bakın. Su kalmadıysa, pilav pişti demektir. Altını kapatıp, kapağını da kapatın. 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.

    Ben kapağın altına kağıt havlu veya mutfak havlusu koymuyorum. Ama çok tel tel olsun isterseniz, bir mutfak havlusu koyabilirsiniz. Yemeden önce, pilavı şöyle bir karıştırıp, öyle tabaklara koyun. Afiyet olsun.

    Not: Yorumlar arasında, bu tarifle yapılan bazı pilavların güzel olmadığını görüyorum. Bence bir sebep, pirinçleri başta az kavuruyor olmanız. Ben bayağı bir kavuruyorum, iyice yumuşuyorlar. Pirinçler biraz yumuşamadan, suyunu eklerseniz, verdiğim ölçü az gelir.

    Tarif ve fotoğraf belki yeterince etkileyici gelmeyebilir, ama cidden çok tavsiye edebileceğim bir pilavım var, arada harcanıp gitmesin istiyorum: Kayısılı, cevizli pilav. Bir kere deneyin, eğer sevmezseniz, gelin bana bağırın:) O derece tam referans oluyorum pilava, düşünün!








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi