Sebzeli Pilav Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Sebzeli Pilav Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam


  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Sebzeli Pilav Tarifi

    Reklam



    Resimli Sebzeli Pilav Tarifi

    Sebzeli Pilav Tarifi.jpg

    Malzemeleri:

    – 2 Su bardağı baldo pirinç
    - 1 Adet havuç
    - 1 Adet kabak
    - 3 Çorba kaşığı bezelye
    - 1 Adet kırmızı biber
    - Yeteri miktarda tuz
    - 1 Adet küp şeker
    - Fındık yağı
    - Tavuk veya et suyu

    Yapılışı:

    Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yıkayıp süzdürüyoruz. Diğer tarafta havbuç ve kabağı küçük ve küp küp doğruyoruz. Tencereye su koyuyoruz. Kaynayan suya önce havucu alıyoruz. Peşinden kabakları ilave ediyoruz. Yalnız havuç biraz piştikten sonra kabakları ilave ediyoruz. Taze bezelye ve küp küp doğranmış kırmızı biberi ilave ediyoruz. Sebzelerimiz pişerken diğer tarafta pirinçlerimizi kavuruyoruz. Tuzunu ekleyerek kaynamakta olan sebzeleri suyu ile birlikte pirincimizin üzerine ilave ediyoruz. İçerisine küp şeker atabiliriz. Pişen pilavı 5-10 dk. dinlendiriyoruz. Pilavımızın üzerine istenirse mısır taneleri serpebilirsiniz.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi