Ev Baklavası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Ev Baklavası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Ev Baklavası

    Reklam



    Ev Baklavası

    Forum Alev





    Malzemeler:

    şerbeti:
    • 5 su bardağı şeker
    • 3,5 su bardağı su
    • yarım limonun suyu
    hamuru:
    • 4 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 100g erimiş tereyağı
    • 1 yumurta
    içi:
    • 250g dövülmüş ceviz
    ayrıca:
    • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
    • 150g eritilmiş kızgın tereyağı

    Hazırlanması:

    1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

    2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

    3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.




  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Ev Baklavası

    Reklam



    Ev BakLavası - Enfes Ev BakLavası Yapımı








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi