Beşamel Soslu Tavuklu Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Beşamel Soslu Tavuklu Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Beşamel Soslu Tavuklu Börek

    Reklam



    Beşamel Soslu Tavuklu Börek

    Forum Alev
    Besamel Soslu Tavuklu Borek.jpg


    malzemeler:

    3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
    tuz
    karabiber
    1,5 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    4 yufka
    su
    zeytinyağı
    hazırlanması:

    1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.

    2. beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.

    3. yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)

    4. 2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin.

    5. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
    .




  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Beşamel Soslu Tavuklu Börek

    Reklam



    Beşamel SosLu TavukLu Börek - BeşameL SosLu TavukLu Börek - GüzeL Bir Lezzet








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi