Mutfağımız için pratik bilgilerr....yumurtanız çatlıyormu

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Mutfağımız için pratik bilgilerr....yumurtanız çatlıyormu ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    kalbimsin06
    Üye
    Reklam

    Mutfağımız için pratik bilgilerr....yumurtanız çatlıyormu

    Reklam



    Mutfağımız için pratik bilgilerr....yumurtanız çatlıyormu

    Forum Alev
    :)Et Kızartırken


    İster ızgarada, ister tavada olsun büyük parça et kızartacaksanız etinizi önce akan soğuk suyun altında biraz tutun. Böylece et suyunu salmaz, içinde kalır ve daha lezzetli olur. Yumurtaların Kaynarken Çatlamaması İçin


    Yumurtalarınızın kaynarken çatlamaması için yumurtaları suya koymadan önce dibini toplu iğne ile delin. Ayrıca yumurtalarınız kaynarken çatlıyorsa ve sıcak suyun içinde akıp dağılıyorsa, suyun içine çok az sirke koyarak dağılmasını önleyebilirsiniz. Buzların Çabuk Erimemesi İçin


    Yemekte yemeğin yanında içeceğiniz içeklerinize koymak için buzluktan çıkardığınız buzların hemen erimesini istemiyorsanız buz kabının içini alüminyum kağıt ile kaplayın. Rendeniz köreldiyse


    Rendeniz köreldiyse hemen atıp yerine yenisini almanız gerekmez. Bir parça zımpara kağıdını bir şey rendeler gibi rendenize sürtün. Rendenizin eskisi gibi olduğunu göreceksiniz. Fırın Tepsilerinizi Temizlerken


    Börek veya kurabiye pişirdiğiniz fırın tepsilerini temizlemek o kadar zor değil.Tepsi henüz sıcakken biraz tuz serpip, gazete kağıdı ile kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovarsanız kolayca temizlenir. Bardakların Çatlamaması İçin


    Özellikle ince cam bardaklar ısı değişikliğinde hemen çatlar. Bunu önlemek için yeni aldığınız bardakları tuzlu, soğuk suya oturtun. Bu şekilde tencereyi ocağa koyup kaynatın ve bardakları kendiliğinden soğumaya bırakın. Böylece bardaklarınız ısı değişikliğine alışacak ve çatlamayacak. Gözlerinizin Soğandan Yanmaması İçin


    Kullanacağınız soğanı bir saat önceden soyup soğuk suda bekletirseniz tüm acılığı gider ve gözleriniz yaşarmaz. Kızartma Yaparken Yağınız Sıçrıyorsa


    Kızartma yaparken yağın sıçraması doğaldır. Çünkü ne kadar kurularsak kurulayalım sebzelerin saldığı su yağın sıçramasına neden olur. Bunun için yağın içine biraz bayat ekmek kabuğu koyun. Yağınız sıçramayacak. Mutfaktaki Kokular


    Kimimiz mutfakta duran çöp kovasının kokusu, kimimiz pişen yemek kokusu, kimimiz buzdolabının kokusu. Kısacası mutfaktaki kokulardan bütün kadınlar hatta bütün ev halkı rahatsız olur. Bu kokular bazı basit yöntemlerle giderilebilir. Karnıbahar, Lahana, Kereviz Kokusu


    Karnıbahar Lahana, Kereviz gibi sebzelerin pişerken kokularının eve yayılmasını önlemek için haşlama suyuna bir parça mantar tıpası atarsanız tencereden koku yayılmaz. Kızartma Kokusu


    Kızartmal yaparken kokusunun yayılmaması için kızgın yağın içine bir tutam maydonoz atmanız yeterli. Balık Kokusu


    Balık kokusunun eve yayılmaması içinse bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın. Veya ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın. Buzdolabındaki Kokular

    Yiyeceklerinizin üzerini kapatmadan buzdolabına koyarsanız doğal olarak kokular birbirine karışır ve sonuçta kötü bir kokular ortaya çıkar. Ama bazen yiyeceklerimizi üzerini kapatmadan dolaba yerleştirmek zorunda kalabiliriz. Böyle bir durumda buzdolabınıza ağzını açık bıraktığınız bir miktar karbonat koyarsanız tüm kokulardan kurtulursunu



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: mutfağımız için pratik bilgilerr....yumurtanız çatlıyormu

    Reklam



    Mutfak İçin Pratik BiLgiLer - Mutfağınız İçin ÖneriLer - www.mumsema.net








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi