Güzel bilgiler pratik bilgiler...

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Güzel bilgiler pratik bilgiler... ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    punkrella
    Üye
    Reklam

    Güzel bilgiler pratik bilgiler...

    Reklam



    Güzel bilgiler pratik bilgiler...

    Forum Alev
    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
    Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.
    Yeterince soğuyacaktır.

    Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.
    Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
    Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
    Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
    Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
    Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
    Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.
    Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.

    Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur.
    Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz.
    Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.

    Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.
    Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin.
    Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin.
    Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.
    Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.
    Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.

    Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.
    Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.

    Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.
    Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun.



  2. 2
    gökçe34
    Özel Üye

    --->: pratik bilgiler...

    Reklam



    Güzel bilgiler ... Paylaşım için teşekkürler ... :)







  3. 3
    LoveNess
    Bayan Üye
    Pratik BiLgiLer -
    Mutfağınız İçin Pratik BiLgiLer









  4. 4
    Ziyaretçi
    çok süper bilgiler

  5. 5
    Ziyaretçi
    çok güzel bilgi bunlar bütün insanların işine yarayacaktır teşekürler...

  6. 6
    Ziyaretçi
    çok çok teşekür ederim paylaşımlar çok faydalı

  7. 7
    Ziyaretçi
    çok güzel bilgilerdi çok teşekkür ederim :)

+ Yorum Gönder
güzel bilgiler,  en güzel bilgiler,  guzel bilgiler,  En guzel bilgiler,  çok güzel bilgiler
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi