Narenciyenin donmamışı nasıl anlasılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Narenciyenin donmamışı nasıl anlasılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Narenciyenin donmamışı nasıl anlasılır?

    Reklam



    Narenciyenin donmamışı nasıl anlasılır?

    Forum Alev
    Narenciyenin donmamisi nasil anlasilir?


    Vücudu grip ve soguk alginligina karsi dogal olarak güçlendirdigi kabul edilen turunçgilleri satin alirken dondan zarar görmemis olanlari seçmek gerektigi bildirildi.


    Vücudu grip ve soguk alginligina karsi dogal olarak güçlendirdigi kabul edilen turunçgilleri satin alirken dondan zarar görmemis olanlari seçmek gerektigi bildirildi.

    Vücudun C vitamini ihtiyacini karsilamak için özellikle kisin bol miktarda alinmasi tavsiye edilen portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller, kis aylarinin en fazla tüketilen meyveleri olma özelligi tasiyor.

    Konya'da toptan yas sebze ve meyve satisi yapan Fuat Kibrit, kisin turunçgillerin tüketiminde, ürünün dondan etkilenip etkilenmedigine dikkat edilmesi gerektigini söyledi.

    Dondan etkilendigi nasil anlasilir?

    Dondan zarar görmüs portakal, mandalina gibi turunçgillerin satin alinmamasi gerektigini belirten Kibrit, "Dondan etkilenmis meyve çok diri durmaz, kendini birakmis gibi görünür.

    Ayrica don görmüs turunçgiller ele alindiginda kabugu normalden çok daha kolay soyulur. Dilimlerin içinde, normal portakalda bulunmayan beyaz tanecikler görülür, ayrica meyve yeterince sulu olmaz" dedi.

    Kibrit, portakal ve mandalinanin tazeliginin, sap kisimlarinin yesil olmasindan da anlasilabilecegini ifade etti.

    Ambalaj içinde paket olarak satilan portakallarin da hileli çikabilecegini dile getiren Kibrit, satisa hazirlanmis posetler halinde narenciye tercih edilmemesinin faydali olacagini, bu paketlerin iç bölümlerinde don ya da kalitesiz ürünlerin yer alabildigini vurguladi.

    Taze sikilmis portakal suyu 2 saat içinde tüketilmeli

    Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gida Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Adem Elgün ise "Taze sikilmis meyve sularinin bekletilmemesi önemlidir. Uzun süre beklerse içindeki özellikle C vitamini okside (sirkelesme) olabilir.

    Içindeki B vitamini de eriyerek etkisini hizla kaybeder. En dogrusu 2 saat içinde tüketmektir, ancak en fazla bekletilme süresi 24 saat olabilir" dedi.

    Prof. Dr. Elgün, sikilmis meyve sularinin tat, koku ve vitamin açisindan daha uzun süre özelligini koruyabilmesi için içine bir miktar limon sikilmasinin yararli olacagini sözlerine ekledi.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Narenciyenin donmamışı nasıl anlasılır?

    Reklam



    Narenciye ürünleri kış aylarındaki en önemli c vitamini depolarıdır.Bu nedenle bu gıdaları alırken tazeliklerini kontrol etmek gerekir.Dışları çok sert olan ürünlerin yerine kabukları kolay soyulan ve daha yumuşak olanların tercih edilmesi gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi