Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

    Reklam



    Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

    Forum Alev
    Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

    Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.

    Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın.

    Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin.

    Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin.

    Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir.

    Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin. Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir.

    Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin.

    Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

    Reklam



    Et yemekleri yaparken etin pişirilmesi ve lezzetli olması için her insanın kendine göre değişik yöntemleri olmaktadır.Fakat etlerin tencerede pişerken köpükleri alındığı zaman daha güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi