Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

    Reklam



    Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

    Forum Alev
    Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

    Fırınlama yiyeceklerin yüksek sıcaklıktaki bir fırının içine konarak pişirilmesi yöntemidir.

    Et, balık, tavuk, sebze, tatlı ve hamur işleri dahil bir çok yiyecekler fırınlama yöntemiyle hazırlanabilirler. Fırınlama sırasında yiyeceklerin yüzeyleri gevrekleşir ve karamelleşmeye uğrar. Yiyeceklerin içindeki nem oranı fırınlama süresi kısa tutulduğu takdirde saklı kalır. Ancak fırınlama süresi uzadıkça yiyeceklerin nem oranı düşer, kuruma ve sertleşme gözlenir.

    Fırınlama için kullanılan fırınlarda ısı kaynağı elektrik veya odun olabilir. Evlerde kullanılan fırınlar genellikle elektrikle çalışır. Ekmek fırınları ise genellikle odunla çalışırlar. Mikrodalga fırınlar ise radyo dalgaları kullanarak yiyecekleri pişirirler. Mikrodalga fırınlar yiyecekleri çok hızlı bir şekilde pişirmeleri açısından avantajlıdırlar. Ancak mikrodalga fırınlarda pişen yiyecekler diğer fırınlardaki gibi gevreklik kazanmaz.

    Fırınlama aynen kızartma gibi yiyeceklere hoşa giden bir gevreklik kazandırır. Ancak fırınlama sırasında kızartmaya kıyasla daha az yağ kullanıldığı için fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere göre daha sağlıklı olurlar. Fırınlama süresi gereğinden fazla uzatılmadığı takdirde fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere kıyasla vitaminler ve diğer besleyici maddeler açısında daha zengindirler.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

    Reklam



    Fırınlar artık eski zamanlara göre daha fazla kullanılmaktadır.Fırında pişen yemeklerin lezzeti de fazla olmaktadır.Kadınların misafir ağırlarken çok fazla kullandıkları fırın hem de pratik olmaktadır.Sağlık yönünden az yağlı olması nedeni le daha faydalıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi