Güzel çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Güzel çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Güzel çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir

    Reklam




  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Güzel çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir

    Reklam



    En Güzel Çay Demlemenin Püf Noktaları

    Kısaca iyi çay demlemek için;

    1. Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde muhafaza edilmeli.
    2. Demlemede kireçsiz su ve porselen demlik tercih edilmeli.
    3. Çaydanlıkta su iyice kaynatılmalı.
    4. Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı çay konularak ılık su ile yıkanıp süzülmeli.
    5. Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C’den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmeli demlemeye bırakılmalı.
    6. Çaydanlıktaki kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.
    7. Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine göre değişir,aromanın tam elde edilmesi için bu süre türk çaylarında 25-30 dakikaya kadar çıkartılır, yabancı çaylarda ise 15-20 dakikayı aşmamalıdır.Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi