Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır Kısaca

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır Kısaca ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır Kısaca

    Reklam




  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır Kısaca

    Reklam



    Güzel Balık Tazelimesi Naıl Olur

    Taze balık anlaşılır mı?

    •1.Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur. Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker.
    •2.Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır ve özellikle karın tarafında buruşmalar meydana gelir. Taze balığa parmakla dokununca meydana gelen çukurluk anında düzelir. Halbuki bayatlamış balıklarda bu iz kalır. Balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir. Çünkü tezgahtaki balıklara devamlı su serpildiği için parlak görünebilirler.
    •3.Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar. Halbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı aşağı doğru sarkar.
    •4.Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk değişir. Ancak bazı balıkçıların solungaçları kırmızı mürekkep ile boyadıklarını belirtmek lazım. Solungaçlardan aşağı doğru akan kırmızı sıvıyı çok kişi kan zannederse de aslında bu mürekkeptir. Böyle bir aldatmacaya başvuran tezgahtan kesinlikle balık alınmamalıdır.
    •5.Taze balık hemen hemen kokusuzdur. Bayatlamaya başlayınca asit kokusu yaymaya başlarlar.
    •6.Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca yapışıktır. Elimizi kafadan kuyruğa doğru sürtünce pulların gelmemesi gerekir.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi