Reçel ve Marmelatlar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Reçel ve Marmelatlar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    Reçel ve Marmelatlar

    Reklam



    Reçel ve Marmelatlar

    Forum Alev
    ARMUT MARMELATı

    MALZEMELER


    1.200 gr armut
    600 gr toz şeker
    karanfil


    HAZIRLANIŞI

    Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.




  2. 2
    Hazal.
    Üye

    --->: Reçel ve Marmelatlar

    Reklam



    Paylasım için teşekkürler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi